Ingredienser:
300 g spagetti eller linguini.
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
1 gul lök eller 2 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
1 nät Blåmusslor eller vongole.
250 g körsbärstomater (valfritt)
2 dl vitt vin (eller 2 msk äppelcidervinäger blandat med vatten om vin inte är tillgängligt)
50 g smör
Salt peppar
50g riven parmesanost, gärna Parmigiano Reggiano
Basilika
300 g spagetti eller linguini.
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
1 gul lök eller 2 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
1 nät Blåmusslor eller vongole.
250 g körsbärstomater (valfritt)
2 dl vitt vin (eller 2 msk äppelcidervinäger blandat med vatten om vin inte är tillgängligt)
50 g smör
Salt peppar
50g riven parmesanost, gärna Parmigiano Reggiano
Basilika
-
Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.
-
Skölj och rengör musslorna.
-
Hacka lök, vitlök och chili.
-
Värm OnePan 26 Traktör/Sauteuse till hög temperatur.
-
Fräs lök, vitlök och chili i en generös mängd olivolja, tillsätt musslor, körsbärstomater, vitt vin och strö över salt.
-
Sätt på glaslocket och låt stormkoka i 2-3 minuter tills musslorna öppnar sig.
-
Släng i en klick smör och blanda, rör sedan ihop med pasta.
-
Servera med riven parmesan och färsk basilika.