1 färdig pizzadeg (eller gör din egen)
1 rödlök
150g färska kantareller, rensade och skivade
En näve färsk dill, hackad
1 msk olivolja
100 g smetana
100 g riven mozzarellaost
Salt och svartpeppar efter smak
-
Värm ugnen till 220°C (430°F).
-
Kavla ut pizzadegen på ett OneSheet eller en OneTray till önskad tjocklek och form. (Du behöver inte förvärma dina OnePan-plåtar).
-
Fördela smetanan jämnt över pizzadegen.
-
Strö den rivna mozzarellaosten över smetanan.
-
Värm olivoljan på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt rödlöken och kantarellsvampen. Fräs dem tills de är mjuka och svampen har fått lite färg.
-
Fördela den sauterade rödlöken och kantarellerna jämnt över pizzan.
-
Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
-
Grädda i ugnen i 220°C (430°F) i cirka 10 minuter eller tills pizzadegen är gyllenbrun och osten har smält.
-
Ta ut din Pinza från ugnen, strö färsk dill över den och servera omedelbart.