Ingredienser:
Fast potatis
Rödlök
Smör
Löjrom
Smetana
Dill eller gräslök
Citron
Salt
Fast potatis
Rödlök
Smör
Löjrom
Smetana
Dill eller gräslök
Citron
Salt
- Sätt ugnen på 210 grader varmluft.
- Skala och grovriv potatisen.
- Blötlägg i kallt vatten i ca 30 minuter och låt sedan rinna av ordentligt i ett durkslag. Pressa gärna ut överflödigt vatten.
- Addera den rivna potatisen tunt på OneForm, platta till den, salta och hyvla en skiva smör ovanpå.
- Placera OneForm i ugnen. Vänd på rårakor efter 10 minuter för att få stekyta på båda sidor. Vänta i ytterligare 3-4 minuter. De ska vara genomstekta, krispiga och vackert gyllenbruna.
- Finhacka rödlök och dill (eller gräslök).
- Toppa varje råraka med en sked löjrom och en klick smetana.
- Garnera med rödlök och nyhackad dill/gräslök.
- Servera rårakan medan den är varm och krispig med citron vid sidan av. Voilá!