Tillagningstider och instruktioner för plåtar

För matlagning på plåt i din hemmaugn.

- Diska av din plåt med vatten och diskmedel, torka av den. Smörj in plåten med lite olja före första användningen.

- Basrecepten utgår från varmluftsugn. En ugn med endast över- och undervärme (ej varmluft) fungerar också bra, men då bör en mindre mängd mat tillagas åt gången för bästa resultat.

- För jämn tillagning, placera din plåt på ugnens galler så att värmen sprider sig jämnt.

- Plåtarna kan alltid användas rumstempererade, men beroende på effekten i din ugn vid t ex stekning av kött eller fisk kan plåtarna förvärmas för resultat med mer stekyta.

- Fördela alltid råvarorna jämnt över plåten.

- Stek- och grilltider är anpassade efter varje råvara så att köttet, fisken och allt det du vill tillaga med plåten blir både nyttigt och läckert. Du får själv addera tillbehören – sallader, såser, kryddor, potatis, couscous – det är bara fantasin som sätter gränser.

- Torka gärna av råvarorna med hushållspapper innan tillagning på plåten. Undantaget är frysta varor som pizza och hamburgare.

- Vid större mängd än det som anges i recepten behöver tillagningstiden ökas.

-Diska din plåt mellan användningstillfällena för att motverka att matrester bränner fast i beläggningen. Kör inte plåten i ugnen mer än en timme över 200°c åt gången, av samma anledning.

Swedish
Swedish