Circular Monday

Som en del av den cirkulära rörelsen och #CircularMonday erbjuder vi nu dig att skicka in din giftiga non-stick-belagda stekpanna till oss, så tar vi hand om den*. I gengäld ger vi dig 30% på en ONEPan för att bjuda in dig till en cirkulär konsumtion – och ut ur slit-och slängbeteende.

Gör såhär för att ta del av erbjudanet

1

Lägg en ONEPan 28cm i varukorgen och använd koden "CIRCULARMONDAY" för att få 30% rabatt.

2

Vi skickar hem en ONEPan till dig, som är både cirkulär och PFAS-fri, tillsammans med en retursedel.

3

Lägg din gamla stekpanna som innehåller PFAS i kartongen och skicka tillbaka den till oss.

4

*Just nu efterfrågar vi ett projekt tillsammans med forskningsinstitutet RISE - så att din gamla stekpanna kan bli en del av forskning kring PFAS-återvinning.

OM ONEPAN
ONEPan är världens första cirkulära stekpanna: När din ONEPan slits ut kan du beställa en ommålning istället för att köpa en ny – och vi återställer din stekpanna till nyskick igen! Dessutom är ONEPan fri från alla giftiga PFAS-ämnen, eftersom forskning visar att PFAS är extremt skadligt för både hälsa och natur.

HUR VET JAG OM MIN STEKPANNA INNEHÅLLER PFAS?
Om du har en beläggning på din stekpanna som gör att maten glider lätt på ytan (och som kan repas med metallverktyg) och tillverkaren av din stekpanna inte aktivt kommunicerar att stekpannan är PFAS-fri, så innehåller den med allra största sannolikhet PFAS ämnen av något slag. 

PFAS är en familj av minst 4700 giftiga kemikalier. PFAS används i bland annat stekpannor med non-stick-beläggning, smink, funktionskläder och matförpackningar. Så fort en kemikalie i PFAS-familjen förbjuds (såsom PFOA) så ersätts dom men någon av deras 4700 tvillingar.  

- PFAS finns i dom flesta människors blod. 
- PFAS kallas för ”Forever Chemicals” eftersom det aldrig kan brytas ner i naturen. Höga PFAS-halter mäts upp i vattnet vi dricker och luften vi andas.
- Forskning har kopplat PFAS till bland annat cancer, störningar i hormonsystem och nedsatt fertilitet.
- Om du har en stekpanna med PFAS-beläggning som bränts över 280 grader (enkelt på en vanlig spis) – så har du släppt ut toxiska gaser i ditt hem. 
- Forskning visar att en repa i en vanlig teflonpanna släpper ut över 9000 nanoplas-partiklar.
- ONEPans produkter är tillverkade helt utan PFAS. De är dessutom helt cirkulära - så när den PFAS-fria non-stick beläggningen slitits ut så kan vi måla om din ONEPan, och du får tillbaka en i nyskick!

Läs mer om #CircularMonday initiativet här!

English